Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@22:23:44 GMT

جاذبه های گردشگری و چشم انداز وسیع روستای اسطرخی شیروان

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۴۰۱۴۶

جاذبه های گردشگری و چشم انداز وسیع روستای اسطرخی شیروان

روستای اسطرخی در ۲۸ کیلومتری جنوب شیروان واقع است که از شمال با روستاهای گلیان و حصار پهلوانلو و از جنوب با روستای امیرانلو و اسفراین ارتباط دارد که دارای جاذبه های گردشگری و چشم انداز وسیع است.

خبرگزاری شبستان- شیروان؛ روستای زیبای اسطرخی شیروان از روستاهای هدف گردشگری و کوهستانی است که در دره ای نسبتا ژرف قرار دارد که  امتداد آن جنوب به شمال شرقی می باشد و رودخانه ای از وسط دره و روستا می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

سرچشمه رودخانه در نزدیکی روستاست که دارای بیست اینچ آب است و از چندین چشمه بزرگ و کوچک تشکیل یافته که پس از طی مسافتی کوتاه به آبشاری زیبا و بلند تبدیل می شود که آب از ارتفاع آن بیش از 20 متر به ته دره سرازیر می شود.

 

 

آبشار اسطرخی که بلندترین آبشار منطقه شیروان است، هنگامی که آب از این ارتفاع بلند و از بین درختان بزرگ و تنومند سپیدار و بید و گردو ریزش می کند به علت برخورد با موانع سنگی به صورت ابر سفیدی در می آید که منظره بسیار جالب و دیدنی را به وجود می آورد.

 

 

این آبشار که در روستا به شارشار معروف است بر بالای آبشار آسیای آبی قدیم و مخروبه ای قرار دارد و دو دامنه شرقی و غربی دره اسطرخی را درختان انبوهی فراگرفته است که بیشتر حالت جنگل را دارد.

 

 

اطراف آبشار، یکی از مناطق ییلاقی و بسیار سرد در تابستان است که در فاصله 40 متری شرق آبشار غار کوچکی وجود دارد که استالاکتیت ها و استالاگمیت های آن تشکیل شده است و با توجه به نوع سنگ های اسطرخی که معمولا آهکی می باشد و مطالعه این غار به افراد فنی و متخصص احتیاج دارد.

 

 

جاذبه های گردشگری این روستا که آبشار آن معروف به شر شر و امام زاده عبدالرحمان(ع) و درخت ارس کهنسال ثبتی آن در چند ساله اخیر نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند به صورتیکه مردم شیروان و سایر شهر و استان ها در فصول مختلف سال از این روستا بازدید می کنند.

 

 

مردم اسطرخی از ترک های قارشی قزی ماوراالنهر می باشند که در زمان نادرشاه در نقل و انتقالات اقوام به این نواحی کوچانده شدند و قدمت روستا نیز با توجه به قبرستان قدیمی آن موضوع فوق را تایید می کند.

 

 

در کوه های اسطرخی انواع گیاهان طبی مانند: ساری گل، کماف گون، کاسنی، زیره، شقایق، درمنه ترکی و سیب کوهی دیده می شود که محصولات عمده آن شامل: گردو، کشمش، سیب زمینی، گندم و جو و مقداری میوه درختی است.

 

 

در حد فاصل سرچشمه و آبشار اسطرخی تک درختی کهن و تنومند از نوع سرو کوهی وجود دارد که محیط ساقه آن در حدود پنج متر و دارای شاخ و برگ زیاد است که سن آن به 600 سال می رسد.

 

 

در وسط روستا مقبره امام زاده ای قرار دارد که به روایت اهالی نام مبارکش شاهزاده عبدالرحمان(ع) فرزند امام سجاد(ع) می باشد که فوق العاده مورد احترام و اعتقاد اهالی است که دارای ضریح چوبی و اخیرا با خودیاری مردم و زیر نظر اداره اوقاف شیروان مقبره تجدید بنا شده است.

 

 

لباس روستاییان معمولی و مردها معمولا محاسن دارند و زن های پیر، چارقد سر می کنند و پیراهنی می پوشند که قسمتی از شلیته نسبتا کوتاه و پرچین را می پوشاند و شلوار سیاه رنگی نیز به پا دارند و زینت آلات خود را به جلیقه خود می آویزند.

 

 

مردم این روستا بسیار پرکار و زحمت کش و شیرین زبان اند و در حال حاضر دارای امکانات راه، دبستان، مسجد، حمام، لوله کشی آب، خانه بهداشت، شرکت تعاونی و صنایع دستی آن قالیبافی است.

 

 

باریک ترین کوچه به نام کوچه آشتی کنان به عرض 80 سانتی متر در این روستا قرار دارد که سابقا محل آشتی کنان اهالی بود.

 

 

یکی از اهالی ساکن در این روستا می گوید: با توجه به اقدامات صورت گرفته توسط میراث فرهنگی در خصوص سرویس بهداشتی، آب ندارد و به صورت مخروبه درآمده است.

 

 

جواد زارعی اظهار کرد: غارهای دیدنی، آبشار، رودخانه، درخت کهنسال ارس با قدمت بیش از هزار و 200 سال و امام زاده عبداالرحمان این روستا باعث دید و بازدیدهای بسیاری از مسافران از نقاط مختلف سایر استان ها شده است و هر ساله از این روستا بازدید می کنند.

 

 

وی گفت: با توجه به اینکه اسطرخی در فصل تابستان و بهار مسافران بسیاری از سایر نقاط دارد، مسئولان باید مکانی برای پارکینگ و استراحت و اتراق مسافرانی را که همه ساله به اینجا سفر می کنند مهیا کنند تا سال های آینده هم شاهد جذب مسافر و گردشگر به روستا باشیم.

 

 

زارعی افزود: پیشنهاد می شود در اولین فرصت حتما آب لوله کشی به آنجا کشیده شود و برای ماندگاری بیشتر مسافران، زمین چمن، امکانات ورزشی، سایه بان، نهال کاری و مکان مناسب برای استراحت آنان درنظر گرفته شود.

 

 

وی تصریح کرد: با توجه به عدم مکان مناسب برای مسافران، آنان در چندین روز سفر خود در باغات کشاورزان اتراق می کنند که در برخی موارد با روشن کردن آتش موجب ناراحتی کشاورز می شوند که برخورد ناشایست با مسافر هم درست نیست چرا که در این صورت در سال های آتی با خاطره بد از این روستا دیگر به این مکان نمی آیند و بهتر است مسئولان فکری برای استراحت آنان داشته باشند.

 

 

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شیروان گفت: روستای اسطرخی شش سال گذشته به عنوان روستا هدف گردشگری معرفی شد.

 

 

«میثم زارع» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان آبشار معروف شرشر، امام زاده و درخت ارس کهنسال ثبتی را از مهم ترین جاذبه های گردشگری روستا عنوان کرد و افزود: با توجه به موقعیت ارتباطی راه شیروان به اسفراین از این روستا با سرمایه گذاری در آن، جذب گردشگر بیشتر و رونق اقتصادی خوبی خواهد داشت.

 

 

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شیروان اظهار داشت: میراث فرهنگی فقط متولی فراهم کردن زیر ساخت های روستای گردشگری است که با توجه به استقبال خوب مسافران نقاط مختلف از این روستای گردشگری و جاذبه های طبیعی و تفریحی، چنانچه سرمایه گذاری در این بخش انجام شود قطعا تحول خوبی را برای شهرستان به همراه دارد.

 

 

 

 

پایان پیام/641

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسافران نوروزی شیروان گردشگری جاذبه های گردشگری میراث فرهنگی امام زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۰۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی

این تحقیق از سوی شرکت بیمه «کوت زون» در بریتانیا انجام شده است. محققان پنج مکان محبوب گردشگران در هر کشور را از نظر موارد گزارش‌شده از جیب‌بُری از سوی بازدیدکنندگان بررسی کردند. 

به گزارش ایران جیب، نتیجه این بررسی‌ها نشان داد که ایتالیا را می‌توان «بهشت جیب‌بُرها» نامید چراکه بیشترین موارد جیب‌بُری در مکان‌های محبوب گردشگران در این کشور گزارش شده است.

پس از ایتالیا که یکی از مقصدهای اصلی گردشگران در قاره اروپا است کشورهای فرانسه و اسپانیا در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند. 

فواره معروف تروی در رمِ ایتالیا

بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» نشان داده است که گردشگران هنگام بازدید از برخی از جاذبه‌های گردشگری قاره اروپا به طور خاص باید مراقب خطر جیب‌بُری باشند. 

به عنوان مثال خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از جاذبه‌های گردشگری شهر رم، پایتخت ایتالیا از دیگر شهرهای این کشور بیشتر است. فواره معروف تروی در رم به طور خاص از جمله مکان‌هایی است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

گردشگران هر سال بنا به سنت حدود یک میلیون یورو سکه به داخل حوض این فواره پرتاب می‌کنند. 

برج ایفل در پاریس

پاریس، پایتخت فرانسه نیز یکی از مقاصد مهم گردشگران در اروپا است. با این حال پاریس دومین شهر از نظر خطر جیب‌بُری در اروپا است. 

جیب‌بُرها در محوطه اطراف برج ایفل که از جاذبه‌های گردشگری محبوب پاریس به شمار می‌رود حضور پررنگی دارند. کلیسای نوتردام و موزه‌های لوور و اورسی از دیگر اماکنی هستند که گردشگران به طور خاص هنگام بازدید از آنها باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

این در حالی است که پاریس طی ماه‌های آینده به دلیل برگزاری بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ بیشتر از سال‌های قبل میزبان گردشگران خواهد بود. 

در این میان نکته جالب این است که یکی از شاهکارهای تاریخ سینمای فرانسه اثر روبرت برسون «جیب‌بُر» نام دارد. این فیلم در سال ۱۹۵۹ ساخته شد. 

جایگاه برابر آلمان و اسپانیا

کشورهای اسپانیا و آلمان در بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» از نظر خطر جیب‌بُری در مناطق مورد علاقه گردشگران جایگاه یکسانی به دست آوردند. 

بارسلون به عنوان یکی از شهرهای پرخطر از نظر جیب‌بُری محسوب می‌شود و به همین دلیل خیابان معروف «لا رامبلا» در صدر فهرست اماکن مورد علاقه جیب‌بُرها قرار گرفته است. کلیسای معروف «ساگرادا فامیلیا» در بارسلون نیز از جمله اماکنی است که گردشگران هنگام بازدید از آن باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

از سوی دیگر خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از دروازه براندنبورگ در برلین، پایتخت آلمان مانند دیگر جاذبه‌های گردشگری اروپا بالا است.

آمستردام؛ کانون جیب‌بُری در هلند

منطقه معروف «رد لایت» در آمستردام، پایتخت هلند یکی از محبوب‌ترین محل‌ها برای گردشگرانی است که به این شهر سفر می‌کنند. این در حالی است که گردشگران در این محله از هر محله دیگری در کل هلند بیشتر در معرض خطر جیب‌بُری هستند.

واقع شدن این محله در مرکز شهر بی‌شک در این امر بی‌تاثیر نیست. احتمالا یکی از دلایلی که مقام‌های آمستردام به دنبال انتقال این محله به خارج از شهر هستند همین حضور جیب‌بُرها است.

دیگر جاذبه‌های گردشگری هلند نیز که به عنوان محل‌های پرخطر از نظر جیب‌بُری شناخته می‌شوند هم در آمستردام واقع شده‌اند. خانه آن فرانک، دختر نوجوانی که در دوران اشغال هلند به دست نازی‌ها کشته شد نیز از جمله جاذبه‌های گردشگری است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

کارشناسان حوزه گردشگری به گردشگران توصیه می‌کنند که همواره مراقب اموال خود باشند و اشیاء گران‌قیمت را در هتل یا محل اقامت باقی بگذارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • نیاز ۱۰۰ میلیارد تومانی اجرای طرح‌های آبرسانی شیروان
  • جاذبه‌های گردشگری شیراز
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری