Web Analytics Made Easy - Statcounter

آبشار پیران که جزء میراث طبیعی کشور است متاسفانه در اثر زلزله سال ۹۶ راه دسترسی به آن مسدود شد و کماکان مشکلاتی برای گردشگران رقم‌ می زند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، در جریان زلزله ۷.۳ ریشتری سال ۹۶، آبشار پیران در شهرستان سرپل ذهاب دچار آسیب شد و بسیاری از زیرساخت‌های راه، اسکان و امکانات رفاهی آن از بین رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبشار پیران یکی از بلندترین آبشارهای ایران است که در شهرستان سرپل‌ذهاب در ۱۱۰ کیلومتری جنوب غربی کرمانشاه واقع شده و در چهارمین همایش شورای سیاست‌گذاری ثبت آثار ملی کشور در لیست میراث طبیعی کشور قرار گرفت.

آبشار پیران در نزدیکی روستایی به همین نام در شمال شهر سرپل‌ذهاب واقع شده است.

ارتفاع کلی آبشار از بالای صخره‌ها تا پایین‌ترین نقطه از طبقه سوم آن حدود ۱۵۰ متر است که با توجه به فرسایش قسمت بالایی آبشار و ایجاد دره‌ای تنگ در آن قسمت، ارتفاع قسمت آب‌ریز هم اکنون حدود ۱۰۰ متر است.

برای دیدن این آبشار از ۲ مسیر می‌توان استفاده کرد، یک مسیر آن که به پای آبشار منتهی می‌شود از شمال شهر سرپل‌ذهاب به سمت روستای پیران و پس از دور زدن این روستاست، از این نقطه تا پای آبشار حدود یک هزار و ۵۰۰ متر را باید با پای پیاده طی کرد ضمن اینکه بخشی از این مسیر اینک سنگ فرش شده است.

در مسیر دیگر برای رسیدن به این آبشار باید از منطقه تفریحی ریجاب گذشت تا در کنار عبور از روستای ژالگه به بالای صخره‌هایی برسید که مشرف بر آبشار پیران است.

سرپل‌ذهاب با قدمت چند هزار ساله ۲۲۴ اثر تاریخی و فرهنگی دارد که از این تعداد تاکنون ۱۴۶ اثر در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است.

خبرنگار مرصادنیوز، به منظور پیگیری آخرین وضعیت از ساماندهی راه دسترسی به آبشار پیران در شهرستان سرپلذهاب به سراغ رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرپل‌ذهاب رفت و وی در این گفتگو از احداث ۶۰۰ متر پیاده راه مسیر منتهی به آبشار پیران از جاذبه‌های طبیعی گردشگری این شهرستان با ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل اسناد خزانه خبر داد.

مظفر غلامی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار کرد: راه دسترسی به آبشار پیران در جریان زلزله ۲۱ آبان سال ۹۶ تخریب شد که با پیگیری‌های انجام شده بخشی از این راه دسترسی مرمت شد.

وی افزود: با پیگیری‌هایی که در توسعه گردشگری انجام دادیم، در صورت تامین اعتبار مجدد کار بازسازی مابقی مسیر انجام خواهد شد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرپل‌ذهاب تصریح کرد: همچنین با پیگیری‌های انجام شده ۶ چشمه سرویس بهداشتی واقع در محل پارکینگ آبشار پیران که پیش از این احداث شده بود ولی بطور کامل با توجه به ریزش کوه  بالادست در زلزله تخریب شد با پیگیری‌ زیاد و تامین اعتبار این سرویس‌ها بازسازی شد.

 مظفر غلامی ادامه داد: در سال ۹۸ طی تفاهم نامه‌ای از طریق گردشگری استان کرمانشاه با یکی از شرکت‌های گردشگری، محدوده آبشار و مسیر دسترسی آن به شرکت توسعه گردشگری اختصاص پیدا کرد و در اختیار آنها قرار گرفت.

در ادامه مصیب شهبازی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز از اختصاص ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار از اعتبارات ملی برای روستای پیران به عنوان روستای هدف گردشگری خبر داد.

وی افزود: این اعتبار برای کارهای عمرانی اختصاص داده شده است  که شامل سنگ فرش، جدول گذاری، کانال کشی، کانال های عبوری آب، بیس ریزی، شن ریزی و آسفالت است.

رییس بنیاد مسکن سرپلذهاب بیان کرد: در حال حاضر ماشین آلات و ادوات بنیاد مسکن در حال انجام کار در روستای پیران هستند.

شهبازی گفت: با توجه به وجود طبیعت بکر، آبشار پیران و باغات متنوع، روستای پیران به عنوان روستای هدف گردشگری شهرستان انتخاب شده است.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آبشار پیران روستای پیران راه دسترسی سرپل ذهاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۴۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر آبشار لوه مسدود شد

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گالیکش گفت: در پی فوت ۲ مسافر در کمتر از ۱۰ روز در آبشار لوه، مسیر دسترسی به این آبشار مسدود شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، به نقل از روابط عمومی دادگستری گلستان، سیدسعید جباری اظهارداشت: شهرداری صادق آباد و اداره منابع طبیعی این شهرستان 10 روز فرصت دارند این مسیر و نقاط حادثه خیز  آن را ایمن سازی کنند و تا زمانی که کارشناسان ایمنی مسیر را تایید نکردند ، ورود به این منطقه ممنوع است.

دادستان گالیکش افزود: در صورتی که تغییری در وضعیت امکانات و ایمنی این منطقه گردشگری ایجاد نشود و در اثر کوتاهی متولیان، مسافران صدمه ببینند، با مدیران دستگاه های متولی از باب ترک فعل، برخورد قانونی خواهد شد.

سال گذشته با دستور دادستان گالیکش مسیر دسترسی به آبشار اول در لوه ایمن سازی شده لود و از امروز هم ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار دوم که مرتفع‌تر است، آغاز شد.

انتهای پیام/581

 

دیگر خبرها

  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • جاذبه‌های گردشگری شیراز
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • خروش دوباره آبشار فصلی در تنگه تاریخی زرانگوش + فیلم
  • مسیر آبشار لوه مسدود شد
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد